2025 Scottish Empty Homes Conference Tuesday 25th February 2025

Strategic Planning for a Strong Community

9am-10am Registration - coffee, networking & sponsor exhibition

10am-10:10am (10 mins)

Chair's opening remarks – Stephen Llewellyn, North Lanarkshire Council

10:10am-10:40am (30 mins)

Ministerial address & Q&A

10:40am-10:50am (10 mins)

Headline sponsor remarks – John Loudon, Auction House Scotland

10:50am-11:30am (40 mins)

Panel discussion -Scotland's empty homes across the country

Councillor Lynne Short (Dundee), Councillor Ruari Kelly (Glasgow) and Councillor Gerry McGarvey (Stirling) chaired by Gordon MacRae (Shelter Scotland)

11:30am-11:45am (15 mins) Morning break

11:45am-12:05pm (20 mins)

Speaker - Malcolm Fraser – Fraser Livingstone

Three Homes For the Price of One – using empty homes to revitalise town centres

12:05pm-12:25pm (20 mins)

Speaker - Davie Campbell – Rural Community Solutions

Empty homes from an island perspective



every home matters

12:25pm-1:25pm (60 mins)

Lunch and sponsor exhibition (60 mins)

1:25pm-2:05pm (40 mins)

SEHP Awards

2:05pm-2:25pm (20 mins)

Speaker – Mhairi Donaghy – Scottish Futures Trust

Town centre living and empty homes

2:25pm-2:45pm(20 mins)

Speaker – Sam Whitmore – Public Health Scotland

Place making and empty homes

2:45pm-2:55pm (10 mins)

Afternoon break

2:55pm-3:15pm(20 mins)

Speaker – Veronica Barbaro – Skyline

Using technology to meet community need

3:15pm-3:45pm (30 mins)

Reflections: what are your takeaways from today?

3:45pm-3: 55pm (10 mins)

Chair's closing remarks

